Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Δ.Χιωτακάκος καθ.πληροφορικής: Στις νέες ταυτότητες είναι εκτεθειμένα τα προσωπικά μας δεδομένα


8.885 προβολές  26 Αυγ 2023
Σοβαρά ζητήματα σχετικά με την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων, εγείρει η διαδικασία των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, σύμφωνα με τον διδάκτορα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Δημήτρη Χιωτακάκο.  Μέσα από τα αναλυτικά γεγονότα του star ανέλυσε την τεχνολογία των νέων ταυτοτήτων και τόνισε ότι διακυβεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι ατομικές ελευθερίες ακόμη και η εθνική μας κυριαρχία, καθώς το επίπεδο πρόσβασης του αναδόχου του συστήματος των ταυτοτήτων, είναι πιο πάνω από τους πολίτες και την κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΑ:

@user-zd3lw1eu9c
πριν από 16 ώρες
Πάμε για κινεζοποίηση της ζωής μας, όχι στην κάρτα του πολίτη
Ότι έγραψε ο Τζορτζ Όργουελ
Το βλέπουμε σήμερα δυστυχώς.

@calliopeandronicou1880
πριν από 1 ημέρα
Όχι δεν έχουν όλοι social media ή έξυπνο κινητό ή κάρτες!
Όχι δεν έχουμε όλα τα δεδομένα μας εκεί και αν και όποτε θέλουμε επιλέγουμε άκρα ιδιωτικότητα!
Οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούμε (γιατί μια μέρα μπορεί να αλλάξουμε γνώμη) μπορούμε να απενεργοποιήσουμε τις παραπάνω επιλογές - ακόμα και αν επιλέξουμε αρχικά να τις έχουμε!
Όχι δεν είναι υποχρεωτικά όλα τα παραπάνω και αυτό αντιπροσωπεύει (συνταγματικά και ως οφείλει) μερίδα του πληθυσμού.
Όχι δεν ελέγχονται (μέχρι σήμερα ως προς αξιολόγηση) τα προσωπικά μας δεδομένα καθώς αυτό είναι παράνομο. Από εδώ και πέρα αυτό είναι το ζητούμενο και γι' αυτό θέλουν να τα συνδέσουν όλα μαζί.
Και αν τελικά ισχύει το "δεν έχω τίποτε να κρύψω" τότε γιατί 12 μήνες πριν ασχολούμασταν (σε μορφή καθημερινού σίριαλ) με το PREDATOR ?? και γιατί πριν λίγα χρόνια θεσμοθετήθηκε η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων?? Υποκριτικά??
Και στην τελική αφού "δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε" να βάλουμε ΟΛΟΙ και μια κάμερα σε κάθε σπίτι να μας παρακολουθούν στα υπουργεία κοινωνικών φρονημάτων 24ώρες το 24ωρο, αλλά να έχω και εγώ πρόσβαση στις κάρτες των ..."Αρίστων" ή όχι??

@theodoroskarakostas3607
πριν από 21 ώρες
Εμπεριστατωμένη αντικειμενική ανάλυση από έναν άνθρωπο που φαίνεται καθαρά ότι δεν καθοδηγητε.

@giorgosioannou4607
πριν από 2 ώρες
Καλά η δημοσιογράφος είναι στόκος, μιλάει έχει πρόβλημα με το χακαρισμα και δεν έχει πρόβλημα με το μαντρωμα, η είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία.