Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

«Μ. Βρετανία, Εσθονία, Ελβετία απέρριψαν τις ταυτότητες»

Fake news ή fake πρωθυπουργός;

HELLAS TIME
πριν από 3 ημέρες
Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός ένιωσε την ανάγκη να τοποθετηθεί δημόσια για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες και πολύ καλά έκανε.

Το κακό είναι ότι επέλεξε να ειρωνευτεί όσους εκφράζουν προβληματισμούς. Το χειρότερο, ότι τελικά κορόιδεψε τον ελληνικό λαό. Συγκεκριμένα, ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε: «…δεν θα μιλήσω εδώ πέρα αναλυτικά για τα fake news που διακινούν κάποιοι επιτήδειοι. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ μικρή μειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Ούτε τσιπάκια έχουνε οι ταυτότητες…».

Δυστυχώς για τον κ. πρωθυπουργό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Κατσαφάδος, απαντώντας στη Βουλή στις 28/7/23 σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών της ΝΙΚΗΣ για το τσιπ, ανέφερε ότι αυτό «θα είναι RFID» και στη συνέχεια εξήγησε ότι «…το συγκεκριμένο τσιπ, είναι όπως αυτό που έχει μια πιστωτική ή χρεωστική τραπεζική κάρτα…»

Δεύτερον, η Κοινή Υπουργική Απόφαση στις 17/2/23 (8200/0-109568) που περιγράφει τις νέες ταυτότητες, ορίζει ότι στην εμπρόσθια όψη της ταυτότητας, στη ζώνη (1), θα υπάρχει το σήμα «για την ύπαρξη του RFID chip».

Τρίτον, στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου παρουσίασε το σχέδιο για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες και το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα 23 ερωταπαντήσεις, όπου διευκρινίζει ότι η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα «ενσωματώνει ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης, το οποίο λειτουργεί ανέπαφα (contactless)», και σε άλλο σημείο εξηγεί αναλυτικά τι σημαίνει “RFID”.

Δεν είναι πρέπον να εξευτελίζεται δημόσια Έλληνας πρωθυπουργός, και παροτρύνουμε τα Ellinika Hoaxes να μην του κάνουν δριμεία παρατήρηση για τα ψεύδη που διακινεί. Γι’ αυτό, καλό είναι να συνεννοείται με τους υπουργούς του να έχουν τουλάχιστον κοινή γραμμή τί θα λένε στον κόσμο.

Ας τολμήσει ο κ. πρωθυπουργός να βαδίσει τον δρόμο της ειλικρίνειας και του σεβασμού απέναντι στον ελληνικό λαό, και είμαστε βέβαιοι ότι ακόμη και εκείνοι οι δικαίως ανησυχούντες πολίτες, τους οποίους σήμερα ο κ. πρωθυπουργός υβρίζει και ειρωνεύεται, θα του το συγχωρήσουν.

Η ΝΙΚΗ, κλείνοντας τα αυτιά σε αγοραίους χαρακτηρισμούς και εύκολες «ταμπέλες», θα συνεχίζει να ενημερώνει υπεύθυνα και τεκμηριωμένα τον ελληνικό λαό για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αγγίζει τις ελευθερίες και το απόρρητο της ζωής μας. Την προσεχή Κυριακή 3/9 στις 19.00, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η ΝΙΚΗ θα δώσει πολλές απαντήσεις στους καλοπροαίρετους και ανησυχούντες Έλληνες.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ:

ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑΚΙ ΤΩΡΑ Ε? ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΨΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΨΕΥΤΗΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΓΑΜΙΕΣΑΙ !!!

«Φακέλωμα του πολίτη» οι νέες ταυτότητες. Ενημερωτική εκδήλωση της NIKHΣ...