Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

ΤΕΧΝΗΤΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΛΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΟΙ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ (ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΥ) ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΥ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ "LAPTONAS" ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕΣ ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΧΑΡΠ" ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑΧΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΔΕΝ "ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΘΗΚΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΩΝ ΓΑΜΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΑΣ...ΚΟΚΟΡΕΥΟΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ΣΑΝ ΓΥΦΤΙΚΟ ΣΚΕΠΑΡΝΙ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ 4 ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΓΑΜΑΩ ΚΑΙ ΧΕΖΩ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΔΟΤΗ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑ...ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΣΑΣ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΙΕΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ... Υ.Γ.: ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΘΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΕΡΙ "ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΟΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2025" ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ...

Η 3Δ Α.Ε. αποτελεί μία από τις πιο καινοτόμες εταιρίες παγκοσμίως όσον αφορά την προστασία από δυσμενή καιρικά φαινόμενα. Είναι μέλος της Weather Modification Association, ενώ αναλαμβάνει και υλοποιεί προγράμματα Τροποποίησης Καιρού από το 1981.

Η “μεταβολή” των καιρικών συνθηκών πραγματοποιείται με ειδικά τροποποιημένα αεροσκάφη, ραντάρ καιρού και εξειδικευμένο προσωπικό. Στόχος της εταιρίας είναι να αυξήσει τον υετό (βροχή ή χιόνι) με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ξηρασίας και της έλλειψης αποθεμάτων νερού αλλά και να προστατεύσει από το χαλάζι, μειώνοντας τις ζημιές σε καλλιέργειες και περιουσίες.

Προγράμματα “διαχείρισης” και προστασίας από δυσμενή καιρικά φαινόμενα μπορούν να υλοποιηθούν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ειδικότερα, τα προγράμματα χαλαζικής προστασίας πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των θερμών μηνών του έτους, όπου νέφη κατακόρυφης ανάπτυξης αναπτύσσονται περισσότερο, ενώ προγράμματα αύξησης του υετού (βροχή/χιόνι) επιφέρουν καλύτερα αποτελέσματα τους χειμερινούς μήνες.

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση των εν λόγω προγραμμάτων βασίζεται στην εισαγωγή επιπρόσθετων πυρήνων συμπύκνωσης σε περιοχές της ατμόσφαιρας (νέφη), όπου υπάρχει αρκετή υγρασία. Ωστόσο, αν απουσιάζουν οι εν λόγω πυρήνες, είναι απίθανο να δημιουργηθούν υδροσταγόνες ή παγοκρυστάλλια, ή σε περίπτωση που ο αριθμός των πυρήνων είναι μικρός, σχηματίζονται μεγάλα “έμβρυα”, τα οποία πέφτουν στο έδαφος ως χαλάζι.

Κατά την υλοποίηση προγραμμάτων Τροποποίησης, η 3Δ Α.Ε. χρησιμοποιεί τη μέθοδο της απευθείας διάχυσης των πυρήνων συμπύκνωσης. Αυτό σημαίνει ότι, η σπορά των νεφών με Ιωδιούχο Άργυρο (AgI) ή ξηρό πάγο στην περιοχή στόχο και στην κατάλληλη χρονική στιγμή, γίνεται με εναέρια μέσα (αεροπλάνα) με σκοπό την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της μεθόδου. Μ' αυτόν τον τρόπο η διαθέσιμη υγρασία της ατμόσφαιρας κατανέμεται σε περισσότερα υδροσταγονίδια ή παγοκρυστάλλια, τα οποία πέφτουν στο έδαφος ως βροχή ή χιόνι.

Η περιβαλλοντική επίδραση της σποράς νεφών έχει αποδειχθεί μέσα από έρευνες και μελέτες ότι είναι μηδαμινή. Στις περιοχές που εφαρμόζονται προγράμματα Τροποποίησης Καιρού, οι ποσότητες AgI που ανιχνεύονται στη χλωρίδα, την πανίδα και το έδαφος δεν ξεπερνούν τις τιμές υποβάθρου του ευρύτερου περιβάλλοντος.

Παρόμοια προγράμματα έχουν εφαρμοστεί σε όλον τον κόσμο. Παράλληλα, οι δυνατότητες των μετεωρολογικών ραντάρ συνεισφέρουν στην καλύτερη παρακολούθηση των νεφών και παρέχουν ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Το Πρόγραμμα ΔΑΦΝΗ 2013-2015

Το ερευνητικό πρόγραμμα ΔΑΦΝΗ στοχεύει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ξηρασίας στην περιοχή της Θεσσαλίας, χρησιμοποιώντας την Τροποποίηση του Καιρού (Weather Modification) ως επιστημονικό υπόβαθρο. Ο κάμπος της Θεσσαλίας καθίσταται η πιο ζωτικής σημασίας γεωργική περιοχή στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα ο καιρός και το κλίμα να διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην κοινωνικό-οικονομική της θέση.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι, πρωτίστως η ανάπτυξη όλων των απαραίτητων επιστημονικών εργαλείων, τα οποία θα υποστηρίξουν την εφαρμογή ενός καλά σχεδιασμένου προγράμματος αύξησης υετού, διερευνώντας σε βάθος τη σημασία εφαρμογής αυτού, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον, λόγω της κλιματικής αλλαγής και δεύτερων, η λεπτομερής αξιολόγηση των επιπτώσεων της εφαρμογής αυτού στο περιβάλλον. Στα πλαίσια του προγράμματος ΔΑΦΝΗ, οι στόχοι που τίθενται προς υλοποίηση είναι:

• Συγκέντρωση πειραματικών δεδομένων, σχετικά με τις ατμοσφαιρικές συνθήκες και τις νεφικές παραμέτρους, μέσα από επιτόπιες μετρήσεις, ειδικά σχεδιασμένες στα πλαίσια του προγράμματος της τροποποίησης του καιρού.

• Ανάπτυξη «state-of-the-art» εργαλείων μοντελοποίησης, τα οποία θα συνδράμουν στη εξέλιξη της υπάρχουσας γνώσης και θα βελτιώσουν την ανάλυση και αξιολόγηση του αντίκτυπου της τροποποίησης του καιρού στον καιρό και στο κλίμα.

• Διερεύνηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην ξηρασία, με έμφαση στην περιοχή της Θεσσαλίας, μέσω των υπό ανάπτυξη εργαλείων μοντελοποίησης και υποβολή στρατηγικών προτάσεων στους αρμόδιους φορείς.

• Διεξαγωγή μελέτης για την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ώστε να διερευνηθεί ο αντίκτυπος της εφαρμογής του προγράμματος στο νερό και στο έδαφος.

• Οργάνωση δράσεων διάχυσης των αποτελεσμάτων, με σκοπό την ενημέρωση των αρχών και του κοινού για τη δυνητικότητα εφαρμογής ενός καλά σχεδιασμένου επιστημονικού προγράμματος τροποποίησης καιρού και πέρα από την περιοχή της Θεσσαλίας.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΙΔΟΥ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ (ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ "ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ" ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΑ "ΧΑΡΠ" ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΙΟΝΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΡΑΝΤΑΡ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΑ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΟΝΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ Ο ΣΙΧΑΜΕΝΟΣ "LAPTONAS") ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΔΑΦΝΗ" ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΕ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ (ΥΕΤΟΥ) ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΜΗΠΩΣ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΡΕΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑΤΕ ΠΑΡΙΣΤΑΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ "ΘΕΟΥΣ"????
https://www.3dsa.gr/el/drasthriothtes/tropopoihsh-kairou

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ:

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗΣ HAARP ΣΕ FULL ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Λέκκας: «Σε πέντε χρόνια θα είναι γόνιμος ξανά ο κάμπος της Θεσσαλίας»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ