Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Ρωσία: Συμφωνία Λουκασένκο με Πριγκόζιν – Σταματά η προέλαση της Wagner

Η Λευκορωσία ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν συμφώνησε να αποκλιμακώσει την κατάσταση

SHARE

Ρωσία: Συμφωνία Λουκασένκο με Πριγκόζιν – Σταματά η προέλαση της Wagner

OT.gr Newsroom

24.06.2023 | 20:39

Σύμφωνα με ρωσικά κρατικά μέσα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο μετά από συνεννόηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε με τον επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν για αποκλιμάκωση της κατάστασης ώστε να σταματήσει την ανταρσία, υποσχόμενος εγγυήσεις ασφάλειας από τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο για τους μισθοφόρους της οργάνωσης.

Την ίδια ώρα η Λευκορωσία ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν συμφώνησε να αποκλιμακώσει την κατάσταση.

Ρωσία: «Μην πάτε στη δουλειά τη Δευτέρα» λέει ο δήμαρχος της Μόσχας

Συγκεκριμένα το γραφείο του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε ότι έχει μεσολαβήσει σε μια συμφωνία με τον Ρώσο ηγέτη του μισθοφορικού στρατού Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος συμφώνησε να αποκλιμακώσει την κατάσταση.

Η ανακοίνωση, που μεταδόθηκε στο επίσημο κανάλι Telegram της Λευκορωσικής Προεδρίας, ανέφερε ότι ο Πριγκόζιν συμφώνησε να σταματήσει την περαιτέρω προέλαση των μαχητών της Wagner προς τη Μόσχα.

Οπισθοχώρηση

«Γυρίζουμε πίσω. Δεν θα μπούμε στη Μόσχα προκειμένου να αποφευχθεί το αιματοκύλισμα» δήλωσε ο Γεργκένι Πριγκόζιν, μετά από συμφωνία που είχε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:
https://www.ot.gr/2023/06/24/epikairothta/kosmos/rosia-symfonia-loukasenko-me-prigkozin-stamata-i-proelasi-tis-wagner/