Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Το Τουρκικό Προξενείο απλώνει τα πλοκάμια του στην Θράκη με ανοχή / βοήθεια κομμάτων

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟ "ΣΥΡΙΖΑ" ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΞΑΝΘΗΣ, Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΟ...

Με τρόμο διαβάζουμε τις αποκαλύψεις για την δράση του Τουρκικού Προξενείου στην Θράκη που λίγο πολύ ήταν γνωστή αλλά πρώτη φορά έχουμε καταγγελίες ξεκάθαρες που δηλώνουν ότι η Τουρκία έχει /είχε σοβαρά πατήματα στην πολιτική ζωή της Ελλάδας εις βάρος της Θράκης, της Εθνικής Κυριαρχίας μας αλλά και των Πομάκων που οι συνθήκες διαβίωσης τους στον τόπο τους χειροτερεύουν όλο και περισσότερο. Αρχικά έχουμε επώνυμη καταγγελία του διπλωμάτη Γιώργου Αϋφαντή που υπήρξε διπλωματικός σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι με εντολή του Τούρκου Πρέσβη και του Τουρκικού Προξενείου άλλαξε η υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν που η Τουρκία δήλωσε ότι είναι «εθνικιστικό κατασκεύασμα της ΕΥΠ».

Έχουμε την δήλωση του Αχμέτ Ιμάμ, πρόεδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων στο Πρώτο Πρόγραμμα που μιλάει ξεκάθαρα για μεθοδεύσεις εκτός νομοθεσίας από το Τουρκικό Προξενείο και επιβεβαιώνει ουσιαστικά και τον Γιώργο Αϋφαντή. Έχουμε την τοποθέτηση του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη περί «τουρκικής μεινότητας» προς υπεράσπιση του Φερχάτ Οζγκιούρ και του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ονόματα που έχουν σχετιστεί ουκ ολίγες φορές με δράσεις του Τουρκικού Προξενείου. 

Η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη έχει δημιουργήσει εντάσεις και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που είναι υποψήφιος. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ αναφέρει σε πρόσφατη δήλωση του ότι ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ήταν και ίσως παραμένει απόλυτα ευθυγραμμισμένος με τις πρακτικές του Τουρκικού Προξενείου. Έχουμε συστηματική προσπάθεια σπίλωσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) εδώ και μήνες και κάπως όλα αυτά μαζί μας φαίνεται ότι κολλάνε αρκετά επικίνδυνα. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν κάνουμε κομματικό ρεπορτάζ και ούτε μικροπολιτική στο NEMESIS HD, αναγκαζόμαστε να καλύψουμε αυτό το πραγματικά αισχρό ζήτημα καθώς τα κόμματα που αναφέρονται στο άρθρο δεν έχουν προχωρήσει στις κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες σε μια στιγμή που η Θράκη κινδυνεύει από τον Τουρκικό επεκτατισμό. Ουκ ολίγες φορές στο NEMESIS HD έχουμε ακούσει αναγνώστες μας από την περιοχή να μας περιγράφουν την δύσκολη κατάσταση στα Πομακοχώρια με την επιρροή του Τουρκικού Προξενείου να αγγίζει επικίνδυνα επίπεδα. Για παράδειγμα πριν μερικά χρόνια αναγνώστης μας, μας είχε αναφέρει ότι αν πας κόντρα στο Τουρκικό Προξενείο και στους «δικούς του», το πιθανότερο είναι να μην ξανα επισκεφθεί κανείς το μαγαζί σου, οδηγώντας Έλληνες πολίτες στην ανέχεια και τον ξεριζωμό από την περιοχή. Πράγμα που επιβεβαιώνει και ο Αχμέτ Ιμάμ, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων στο Πρώτο, λέγοντας συγκεκριμένα «δεν υπάρχει χωριό μουσουλμανικό που να μην έχει δασκάλους διορισμένους από την Τουρκία και ιερείς, δηλαδή ιμάμηδες, μουεζίνηδες, ιεροκήρυκες που να μην είναι διορισμένοι από το προξενείο Κομοτηνής». «Υπάρχουν οι δάσκαλοι και οι ιερείς που είναι φερέφωνά τους και αυτοί πηγαίνουν και δίνουν γραμμή ποιος να ψηφιστεί»» Δεν θέλουμε να στοχοποιούμε κόμματα και να μπλεκόμαστε ειδικά προεκλογικά στην διαδικασία δημιουργίας άρθρων που περιλαμβάνουν πολιτικούς αλλά το εθνικό ζήτημα αυτό ειναι υψίστης προτεραιότητας. Κατά την γνώμη μας όλα τα εμπλοκόμενα μέρη θα πρέπει να σοβαρευτούν άμεσα και να κινηθούν όλες οι νομικές ενέργειες για να διερευνηθεί τόσο η δραστηριότητα του Τουρκικού Προξενείου στην Θράκη όσο και οι καταγγελίες των Πομάκων μας που νιώθουν πραγματικά ασφυκτική πίεση στον ίδιο τους τον τόπο. 

Μια μυστική υπηρεσία (ΕΥΠ) στην επικαιρότητα… 

Πρέπει να ενισχυθεί άμεσα η ΕΥΠ και να προσληφθούν περισσότερα στελέχη στο αρμόδιο τμήμα στη Θράκη ώστε να γίνει ευκολότερη η παροχή πληροφοριών μέσω HUMINT μεθόδων, πολύ σημαντική θα είναι και η εισαγγελική παρέμβαση για την δυνατότητα άμεσων ενεργειών υπερ των Πομάκων μας. Η Συνθήκη της Λωζάνης αναφέρει ξεκάθαρα «Μουσουλμανική Μεινότητα» και όποιος έχει διαφορετική άποψη, θα πρέπει να υποστεί τις απαραίτητες νομικές συνέπειες και να μην έχει καμία θέση στην πολιτική της χώρας μας, καθώς μια διαγραφή από το κόμμα είναι ουσιαστικά ανούσια ως συνέπεια. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και δεν μας παίρνει να κάνουμε πίσω πουθενά. Αυτή είναι η άποψη μας.