Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙΤΗΣ ΓΚΙΟΛΒΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΑΕΡΙΟ ΤΟΥ ΓΚΙΟΛΒΑ" !!!


ΘΕΜΑ #1: ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΝΔΡΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΓΚΙΟΛΒΑ ΠΟΥ ΣΑΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ, ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ, ΑΛΛΑ ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΥΓΡΟΥ ΤΩΝ ΦΥΤΙΚΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΕΝΤΑ NICOPAL ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΒΛΑΒΕΡΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ. ΕΙΧΑΝ ΟΜΩΣ ΑΔΟΞΗ ΚΑΤΑΛΛΗΞΗ ΔΙΟΤΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΚΑΙ Ο ΓΚΙΟΛΒΑΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΙ, ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΨΑΘΑ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ή/και ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ-ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΙ..."ΕΛΛΑΣ : Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ Ο ΚΡΟΝΟΣ-ΧΡΟΝΟΣ", ΚΑΙ "ΟΥΔΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΔΕΚΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ"... Ο ΓΚΙΟΛΒΑΣ ΕΛΕΓΕ : "ΑΣ ΜΗ ΒΟΗΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ !!!", ΚΑΙ : "ΔΕΝ ΜΕ ΠΡΟΣΕΞΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ, ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!"... 
ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΕΦΕΥΡΕΤΗ...
ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ: Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Γ.ΠΑΛΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ OLYMPUS-TV.

ΘΕΜΑ #2: "GIOLVAS GAZ = ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΤΟΥ ΓΚΙΟΛΒΑ"


Μια σπανια πολυ καθαρη φωτογραφια απο το 1954 του πειραματος που εκανε με το ΤΖΙΠ στην Κατερινη (τοπος καταγωγης του Γκιολβα) παρουσια πολλων υπευθυνων τοπαρχων και επιχειρηματιων και στρατιωτικων της εποχης...Στην καθαρη νεα φωτο δεν ξερω σιγουρα αν ειναι αυτος στα αριστερα ο Γκιολβας (δεν νομιζω) αλλα μαλλον ειναι συνεργατης του. Το ΤΖΙΠ το ειχε τροποποιήσει στο καρμπυρατερ για να καιει ενα "αεριο" που το εβγαζε με μια πολυπλοκη πατεντα υγροποιησης και κατοπιν αεριοποιησης του πετρωματος ΣΧΙΣΤΟΛΙΘΟΣ που υπαρχει αφθονο στην βορεια ελλαδα! (ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΧΙΣΤΟΛΙΘΟY). Βορειες χωρες οπως η Εσθονια σημερα, χρησιμοποιούν αυτο το συνθετικο πετρελαιο σχιστολιθου (υγροποιημενο ομως, οχι σαν αεριο) για να καλυψουν 50% των αναγκων τους σε θερμανση+ρευμα.. Βεβαια να επισημανω οτι ειναι ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ παρωχημενο ορυκτο καυσιμο και λενε θα εγκαταλειφθεί η χρηση του στα επομενα 20 χρονια, αλλα στην εποχη του Γκιολβα τοτε (1954) ηταν κατι πρωτοποριακο για την εποχη του, και καλυφθηκε η ειδηση αυτη απο πολλες εφημεριδες της εποχης!! Ο Γκιολβας την πατεντα την τελειοποίησε απο μια παλιοτερη πατεντα του 19ου αιωνα αλχημική. ΤΕΛΙΚΑ δεν την αξιοποιησαν ουτε αυτη την πατεντα του Γκιολβα στην Ελλαδα και προτιμησαν τα εισαγωμενα αραβικα πετρελαια, αλλα ομως στο εξωτερικο αξιοποιείται εδω και πολλα χρονια (Εσθονια, Αμερικη, Κινα, κλπ)!! Το αλλο ακρως εντυπωσιακο ειναι το γεγονος, οτι οπως λενε οι πηγες στην Κατερινη, το ΤΖΙΠ με τετοιο αεριο-καυσιμο σχιστολιθου ειχε τρομερη αυτονομια που εφτανε τα 10.000 χλμ !!! (συγκριτικα αυτονομια αυτοκινητου πετρελαιου: 1500 χιλιομετρα!!!) ενω το αεριο αυτο ηταν πολυ πιο αποδοτικο και πολυ πιο φθηνο απο την βενζινη!!!
Δημοσιευω την ΚΑΘΑΡΗ ΝΕΑ ΦΩΤΟ που βρηκα απο Κατερινη, καθως και μια παλιοτερη λιγοτερο καθαρη φωτο που ειχα βρει απο το βιογραφικο βιβλιο του Γκιολβα οπου οντως εκει εικονίζεται ο εφευρετης μαζί με συνεργατες του και το περιβοητο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΤΖΙΠ που κινείται με συνθετικο αεριο-καυσιμο σχιστολιθου (GIOLVAS GAZ = ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΤΟΥ ΓΚΙΟΛΒΑ) !!!
==========================================
1954, Λιτόχωρο Πιερίας.
Ο Γεώργιος Γκιόλβας έχει μετατρέψει το καρμπιρατέρ και έχει τοποθετήσει το φιαλίδιο με το αέριο στον κινητήρα, πού επιτρέπει στο τζιπ να κινηθεί με αυτονομία καυσίμου για 10.000 χιλιόμετρα περίπου!
Πλήθος κόσμου, νομαρχιακές και δημοτικές αρχές παρούσες κατά την επίδειξη.
- Στην φωτογραφία, η λήψη από φωτογράφο της Κατερίνης, κόσμος ικανοποιεί την περιέργειά του, για την κατασκευή αυτή του διάσημου εφευρέτη.
[Ανάρτηση του Παναγιώτη Παναγιωτίδη στο facebook]
*** Τι έγινε με την εφεύρεση αυτή και άλλες του Γκιόλβα;
Χαρακτηρίστηκε αμφιλεγόμενη προσωπικότητα!!
===========================
Σχιστόλιθος πετρελαίου στην Εσθονία

Ο ..."Υδράργυρος" είναι το ΑΕΡΙΟ ΓΚΙΟΛΒΑ - ΣΧΙΣΤΟΛΙΘΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ:

Καίτη Γκιόλβα (δείγμα παραγωγής)

Γεώργιος Γκιόλβας: "Σε 48 ώρες κάνω την Ελλάδα υπερδύναμη " - Η τελευταία συνέντευξη του μεγάλου Έλληνα επιστήμονα (vid)

ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΤΕΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΦΕΥΡΕΤΗ Γ. ΓΚΙΟΛΒΑ

Συνέντευξη της χήρας του Γιώργου Γκιόλβα στον Ιωσήφ Παπαδόπουλο.