Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΤΕΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΦΕΥΡΕΤΗ Γ. ΓΚΙΟΛΒΑ

Η ερευνητική ομάδα μας παρουσιάζει μια σειρά ολοκληρωμένων αρχείων – φωτογραφιών - εγγράφων και αρκετών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας του εφευρέτη μηχανολόγου πυρ.φυσικού Γ.Γκιόλβα ώστε να διαλευκανθούν ως ένα σημαντικό βαθμό η όλη υπόθεση και οι αμφιλεγόμενες ιστορίες που διαδίδονται γύρω από αυτόν τον ομολογουμένως σπουδαίο έλληνα.

Στο αρχείο παρουσιάζονται τα παρακάτω: 

  1. Τα έγγραφα του Γ.Γκιόλβα (έγγραφα που αποδεικνύουν την συνεργασία του εφευρέτη με το ΥΠΕΘΑ την ΕΑΒ την «ομάδα Κατράκη» και την αρχική επιχορήγηση 18 εκ.δρχ. εκ μέρους του υπουργού κ.Πέτσου για την ανάπτυξη συστημάτων Λέιζερ και της φωτοδέσμης πλάσματος). Τα έγγραφα υπάρχουν και καθαρογραμμένα στο αρχείο "Documents Clear Transcripts.doc".
  2. Το βιογραφικό του εφευρέτη (Από το βιβλίο "Γιώργος Γκιόλβας: Ελλην Επιστήμων Ελεύθερος" Συγγρ. -Ντορέτα Πέππα ). 
  3. Οι συνεντεύξεις που έδωσε σε διάφορα ΜΜΕ προς το τέλος της ζωής του (πηγή συγκεντρωμένων συνεντεύξεων newbrain.gr και διαδίκτυο)
  4. Oι βίντεο – συνεντεύξεις σε εκπομπές στην Τηλεόραση. Παρουσιάζονται επίσης η γυναίκα του, ένα σχέδιο για το Μπέβατρον και έγγραφα συνεργασίας με το ΥΠΕΘΑ για ανάπτυξη Άρτεμις-30 και μπέβατρον.
  5. Φωτογραφικό υλικό
  6. Η πατέντα για το Γκιόλβας – Γκαζ (1957). Αφορά παραγωγή ενέργειας δια οποιαδήποτε χρήση μέσω υγροποιήσεως και κατόπιν αεριοποιήσεως του ορυκτού σχιστόλιθος που βρίσκεται σε αφθονία στη Β.Ελλάδα. Παρουσιάζονται φωτογραφία του πειράματος κίνησης του τζιπ με αυτό το αέριο και δημοσιεύματα εφημερίδων εποχής. Με μια γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο εύκολα μπορεί να βρεθεί ότι σήμερα Βόρειες χώρες όπως η Εσθονία καλύπτουν παραπάνω από το 50% των αναγκών τους σε θέρμανση καίγοντας υγροποιημένο σχιστόλιθο (συνθετικό πετρέλαιο σχιστόλιθου). Γιατί η χώρα μας δεν αξιοποίησε τόσα χρόνια την εφεύρεση Γκιόλβα για την παραγωγή ενέργειας και κίνηση οχημάτων; Ποια ξενόδουλα συμφέροντα εμπόδισαν την ανάπτυξή της; Μήπως τα ίδια που σφράγιζαν τις πετρελαιοπηγές που άνοιξε ο Σ.Σοφιανόπουλος στην Ζάκυνθο;
  7. Πατέντες διεθνείς για σύστημα Γκιόλβα ασφάλισης ισόπεδων διαβάσεων σιδηροδρόμων (1960 – 2002). Αξιοποιήθηκαν τελικώς από Γερμανική μεγαλοβιομηχανία (TYSSEN). Παρουσιάζονται σχέδια και φωτογραφίες.
  8. Πατέντα μεταδόσεως ενέργειας από σιδηροδρομικό όχημα (1960)
  9. Πατέντα Υδροκινητήρα δια τη δημιουργία τεχνητού ρεύματος ύδατος (1963)
  10. Πατέντα Ηχητικού Κανονιού υπερχαμηλών συχνοτήτων (1970). Η πατέντα έμεινε μυστική για ένα χρόνο για αξιολόγηση από τις ελλ.ένοπλες δυνάμεις (προσέξτε τη λέξη «μυστική» πάνω στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας). Κατόπιν απορρίφθηκε και τελικά δόθηκε και αξιοποιήθηκε από ένα Γαλλικό ινστιτούτο ραδιοακουστικής. Το σχέδιο που παρουσιάζεται είναι ημιτελές και λείπει η συσκευή κατεύθυνσης ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Παρουσιάζονται τα ηχητικά όπλα των Ναζί στον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο (άρθρο του περιοδικού Πτήση) και οι προσπάθειες των Γάλλων να αναπτύξουν το δικό τους ηχητικό όπλο (Vladimir Gavreau) και με τη βοήθεια της εμπειρίας και των σχεδίων Γκιόλβα. (παρόμοια έμπνευση, παρόμοια μηχανική σχεδίαση). Παρουσιάζεται φωτογραφία που ενδεχομένως δείχνει τον Γ.Γκιόλβα δίπλα σε κάποιο πρωτότυπο του ηχ.κανονιού.
  11. Πατέντα αντίρροπου ηλεκτρικού κινητήρα διπλής ενέργειας δι'αντιπεριστρεφόμενου στάτορα - προς πάσαν χρήσιν, ειδικό δράπανο (1987). Η πατέντα έλυνε προβλήματα τεχνικά, ασφαλείας και εργατικών ατυχημάτων, προτάθηκε να αναπτυχθεί βιομηχανία παραγωγής του. Απορρίφθηκε. Τελικώς το σχέδιο αξιοποιήθηκε για μια ακόμα φορά από ξένη δύναμη (Κίνα)
  12. Πατέντα για την κατάργηση των βλαπτικών ουσιών των τσιγάρων “nicopal” (1996). Το σχέδιο αυτό έγινε ως προσπάθεια απόκτησης χρηματοδότησης για ανάπτυξη άλλων σχεδίων και ίδρυση φιλελληνικών οργανισμών.

«δεν με πρόσεξαν αυτοί που έπρεπε, που κυβερνούν τον ιερό τόπο που λέγεται Ελλάδα, διότι τον κυβερνούν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ!» -- Γ. Γκιόλβας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ONLINE(!!)

Giolvas-Full-Patents-Archive.rar (140mb) | ΒΟΧ
https://app.box.com/s/ckvlv3eqr0r062b5ivua7l7srdhxo0ko