Τρίτη 18 Απριλίου 2023

666 ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΥΜΝΟΙ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ





ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Toυ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ κ. κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Από πολύ καιρό με απασχολεί και προβληματίζει το θέμα της γλώσσης στην Εκκλησία μας. Είναι ήδη γνωστό πως σήμερα μια μερίδα νέων, ιδιαίτερα ανθρώπων, ισχυρίζονται πως δεν κατανοούν ούτε τα ευαγγελικά, ούτε τα υμνολογικά μας κείμενα, γι'αυτό και δεν βρίσκουν τίποτε που να τους ελκύει προς την Εκκλησία. Αν σ'αυτή τη διαπίστωση προσθέσει κανείς τη βεβαιότητα πως, ύστερα από λίγα χρόνια, οι απόφοιτοι των σημερινών γυμνασίων, που δεν έχουν καθόλου διδαχθή την αρχαία γλώσσα, δεν θα καταλαβαίνουν απολύτως τίποτε απ'όσα λέγονται ή ψάλλονται στους ναούς μας, τότε έχει μπροστά του σε πελώριες διαστάσεις το όλο πρόβλημα, που ζητεί μια επείγουσα λύση.

Σε μιά σειρά άρθρων μου άπό τίς στήλες τής μηνιαίας Εφημερίδος «Ιεροψαλτικά Νέα» καταπιάσθηκα μέ τό πρόβλημα καί κατέληξα πώς-άπό τίς δυό λύσεις πού θά προσφέρονταν γιά την άντιμετώπισί του, δηλ άπό τη μεταγλώττιση των ύμνων πού σήμερα χρησιμοποιούνται καί άπό τή δημιουργία νέων ύμνων σέ άπλούστερο γλωσσικό ιδίωμα, προτιμώτερη είναι αυτή ή δεύτερη καί τούτο γιατί άφήνει άθικτα τά άριστούργήματα τής βυζαντινής μας ύμνολογίας, πού ίσως θά έπρεπε να παραμείνουν στήν άρχική τους μορφή έκ λόγων σεβασμού πρός την παράδοση καί τή θρησκευτικότητα των όρθοδόξων έλλήνων, πού έπί γενεές τράφηκαν πνευματικά άπ' αυτά. Άν έμφανίζονταν σήμερα καί ενθαρρύνονταν νέοι υμνογράφοι, πού θά συνέθεταν ύμνους σέ γλώσσα, καταληπτή άπό ολους, καί οι ύμνοι αυτοί, μέ τήν εκκλησιαστική εγκριση, έμπαιναν στη λατρεία, τότε σιγά - σιγά θά διαμορφώνονταν μιά νέα κατάσταση, πού θα έδειχνε ποιοι από τους παλιούς ύμνους θά παραχωρούσαν τελικά τή θέση τους στους νέους. Πάνω στην πράξη θά γινόταν ή έπιλογη και η τελική έπικράτησι κάθε είδους, δεδομένου, δτι μερικοί άπό τούς σημερινούς ύμνους, όπως π.χ. τό «Τή ύπερμάχω» ή το «Σώσον Κύριε τον λαόν Σου» είναι στενά συνδεδεμένοι με τό λαό μας, πού δύσκολα θά δεχόταν νά τούς στέρησή.

Ή προσπάθεια πού άνέλαβε ο κ. Αρ. Ψιάρης υπηρετεί τήν πρώτη λύση, γιατί καταπιάσθηκε με τή μεταγλώττιση των σημερινών ύμνων, με παράλληλη τήρηση, στις περισσότερες περιπτώσεις του ίδιου μέτρου προς διευκόλυνσι της ψαλμωδίας. Σαν προσπάθεια είναι επαινετή, γιατί δείχνει ενα προβληματισμό πού άν γενικευθεί θά φέρει οπωσδήποτε τή σωστή λύσι. Γιατί το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό καί θά απαιτήσει πάμπολλες προσπάθειες μέχρις ότου οδηγηθή σε αποδεκτή από τούς περισσοτέρους καί από τήν έκκλησιαστκή ήγεσία, μορφή. Γ'αυτό είμαι βέβαιος πώς ο πολύς κόπος πού κατέβαλε ο κ. Ψιάρης για να έτοιμάσει το βιβλίο αυτό δεν θά πάει χαμένος, άλλα αντίθετα θά δώσει το σύνθημα για μιά ριζικώτερη άντιμετώπη τοΰ ζητήματος, πράγμα πού το εύχομαι από τήν καρδιά μου.

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

Baledina Asimakopoulou
ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ.. ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ  ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΨΙΑΡΗ  ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΥΠΟΠΤΟ ΤΙΤΛΟ ''666  ΥΜΝΟΙ ΣΤΗΝ  ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ'', ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΚΑΤ'  ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ,  ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΤΟΤΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ! ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ  ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ  ΕΙΝΑΙ  ΜΙΑ ΓΚΑΝΖΟΥΦΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΙΣ: ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΞΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΩΘΗ ΚΑΤΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΡΙΑ ΑΝΔΡΙΚΑ -ΣΕ ΣΤΥΣΗ-ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ  ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΩΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ!  ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΑΓΚΑ ΠΡΟ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΩΝ, ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ..ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

Σ.Σ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, ΟΠΟΥ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΗ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΤΑΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ  ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΓΛΩΣΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΧΙΛΙΕΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΑΥΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΥΝ...

Παπανακος Αποστολος
ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ!!  Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΛΟΥ !!  ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ 180° ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ... ΟΞΙΔΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ!!!

ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΌΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ!

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΕΝΕΩΝ "ΥΠΕΡ ΧΡΙΣΤΟΥ":

ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΗΣ M.R.A.-666 ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΟ: Ο Χριστόδουλος ηταν αναμφισβήτητα νεοτεριστής και νεοεποχήτης απ'όλες τις αποψεις, επαφές με αρχιραββίνους και παρόν σε όλες τις οικουμενιστικές διεθνείς συμπροσευχές της πανθρησκείας MRA-666, ελεγε : "ελάτε οπως ειστε στην εκκλησια" (με τατουάζ, σκουλαρικια οι ανδρες, παντελονια οι γυναικες, ομοφυλόφιλοι, κλπ), κηνυγουσε επισης ανελέητα τους παλαιο-ορθοδόξους ΓΟΧ (κοροϊδευτικά τους αποκαλούν: παλαιοημερολογίτες), ενω ο Χριστόδουλος έφερε και τον Ρωμαιοκαθολικό Πάπα για πρώτη φορά στην ελλάδα! (ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ: "Τον Πάπα να καταράστε", γιατι θα είναι η αιτία πολλών δεινών). Πάντως σε σεμινάρια των γιών του Ρένου Αποστολίδη που εχω δει (φανατικοί Νιτσεϊκοι αντίχριστοι) οι Γιοι του Αποστολίδη έλεγαν : "καλά έγινε και πέθανε ο Χριστοδουλος, διότι έφερνε πολύ κόσμο στις εκκλησίες (δυστηχώς γι'αυτούς)".. Τώρα αυτά που λένε οι εξίσου αντίχριστοι ΟΕΑτζήδες ότι τάχα τον δολοφόνησαν οι μυστικές υπηρεσίες, αυτά είναι πολύ αμφισβητήσιμα, ίσως ο Χριστόδουλος βέβαια προς το τέλος να πήγε και σε κάτι λίγα κόντρα στη Νέα Τάξη (ουδέν κακόν αμιγές καλού) , πρεπει να πηγε κοντρα στο θέμα των μητροπόλεων των "Νέων Χωρών" που μεθόδευε τότε ο αιρεσιάρχης Βαρθολομαίος, και γενικα ήταν και εναντιον της παγκοσμιοποίησης από πολιτικής απόψεως, κάτι που δεν άρεσε καθόλου βέβαια στους νεοταξίτες που πολεμάνε με λύσσα τον εθνικισμό και θέλουν να φέρουν την παγκόσμια (Κινεζοεβραική) κυβέρνηση του ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ "Μεγαλου Αδερφού" (του Οργουελ) !!...αλλά η φίλη μου θεολόγος Γ.Ο.Χ. με είχε ενημερώσει ότι πάντα ο Χριστόδουλος ηταν ενα ακόμα πιόνι της Νέας (Υδροχοϊκης-Εωσφορικής) Εποχής και της Νέας Τάξης Πραγμάτων, κυρίως λόγω της λύσσας που είχε εναντίον των παλαιο-ορθοδόξων ΓΟΧ!!... Τώρα το βιβλίο "666 ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΥΜΝΟΙ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ", εκτός απο τις νεωτεριστικές νεοεποχήτικες τάσεις του περιεχομένου του βιβλίου, το σύμβολο του 666 στο βιβλίο, εκτός από τα σεξουαλικά υπονοούμενα (των σεξουαλικώς ανώμαλων σατανομασώνων) παραπέμπει και στο σύμβολο των πιστωτικών καρτών τραπέζης MASTERCARD (που ταυτίζονται με την "ψήφος εντριβή", δλδ πλακίδιο καθημερινής χρήσης, δλδ ταυτίζονταν με το Χάραγμα-666 σύμφωνα με παλιούς Αγίους)...και γενικά αποσκοπούσε να εξοικειώσει-σφραγίσει τους νεοέλληνες με τον αριθμό του Αντίχριστου χξς'-666, αφού το προωθεί κοτζάμ Μητροπολίτης (και αργότερα Αρχιεπίσκοπος) αρα περνάει δολίως η εντύπωση στα πρόβατα ότι τάχα το 666 δεν πρέπει να είναι και κάτι τοσο κακό τελικά (666 = ιερός αριθμός για τους εβραιους-ταλμουδιστές-αντίχριστους-σατανιστές-θεοσοφιστές εψιλον-666 του Φουράκη, κλπ)...αυτός ήταν ο σατανικός σκοπός του νεωτεριστικού βιβλίου του Χριστόδουλου...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ:

ΜΑΣΩΝΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΜΠΟΕΜΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΞΕΦΑΝΤΩΝΕΙ Η ΕΛΙΤ-ΑΛΗΤ

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ - ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Αγκάθι οι Νέες Χώρες

ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΣ!!!

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΑΡΧΗ ...

Χριστόδουλος. Μάθε γιατί τον δολοφόνησαν.