Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Ελευθέριος Πρόκος - ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΨΙΛΟΝ


Ο Ελευθέριος Πρόκος ηταν καθηγητής Φιλοσοφίας και επίτιμος καθηγητής ξένων πανεπιστημίων.Το 1958 ήταν μόνιμος καθηγητής σε όλες τις ανώτατες στρατιωτικές σχολές.
Έχει γράψει μερικά πολύ σημαντικά βιβλία τα οποία κυκλοφορούσαν μόνο μεταξύ ανωτάτων αξιωματικών του Στρατου. Συμμετέχων σε επιστημονική επιτροπή της UNESCO, ανεκάλυψε σε μία βιβλιοθήκη του Βατικανού, χειρόγραφο του Ευσεβίου από το 265 μ.Χ., το οποίο περιέχει την άνωθεν φράση ως συνέχεια του "Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου." (ΝΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!) και έχει ως εξής: "Ἑλλὰς γαρ μόνη ἀνθρωπογεννεῖ, βλάστημα θεῖον καὶ φυτὸν οὐράνιον ἠκριβωμένον, λογισμὸν ἀποτίκτουσα οἰκιούμενον ἐπιστήμην. Νὺν ἐδοξάσθη ὁ Υἱὸς τοῦ Ἀνθρώπου."
(ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΙΚΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, Διότι μόνον η Ελλάς φέρει στον κόσμο ανθρώπους, οι οποίοι είναι γένος ουράνιο και βλαστός θεϊκός και δημιουργεί λογική σκέψη, η οποία έχει την ικανότητα να κατακτήσει τις επιστήμες)

Βιβλιογραφια

1) Χώρος και χρόνος
2) Η ιδιοτυπία και αυτονομία του πνευματικού κόσμου
3) Η νομοτέλεια του σύμπαντος
4) Ο ρυθμός της αιωνιότητος
5) Τελολογική ερμηνεία της αρχής του γίγνεσθαι
6) Ο κόσμος των αιωνίων ιδεών
7) Τέχνη και μεταφυσική
8) Το αιώνιον περιεχόμενον του Ελληνισμού
9) Φιλοσοφία και Πολιτική
10) Ελληνισμός και κομμουνισμός
11) Ελληνικός πολιτισμός και εξελικτική πορεία


Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΡΟΚΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ "ΕΛΙΤ" ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΕΨΙΛΟΝ (ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΕΣ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣΩΝΟΙ ΨΕΥΔΟ-ΕΨΙΛΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΣΙ(Ω)ΝΙΣΤΩΝ 666). ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ:

- Παραχωρήσατε μια συνέντευξη στο 39ο τεύχος του περιοδικού Τρίτο Μάτι, στην οποία αναφέρατε οτι παρακολουθήσατε μαθήματα υπερβατικής φιλοσοφίας με τον καθηγητή πανεπιστημίου, κ. Πρόκο.

- Ναι, ο Πρόκος ήταν ο πρώτος καθηγητής υπερβατικής φιλοσοφίας και έδινε μαθήματα στους ανώτατους αξιωματικούς του Γ.Ε.ΕΘ.Α. (Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας). Παρακολούθησα μαθήματα από το 1969 μέχρι το 1973 μαζί με άλλους επιστήμονες που εργάζονταν για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

- Τα μαθήματα υπερβατικής φιλοσοφίας που εσείς και πολλοί άλλοι λάβατε από τον καθηγητή Πρόκο, σε τι βοηθάνε, σε τι εξυπηρετούν?

- Εξυπηρετούν στην πλήρη κατανόηση όλων των διαστάσεων της ανθρώπινης ζωής και της φύσεως της ανθρώπινης ψυχής. Βοηθούν στην κατανόηση της Ιστορίας σε διαχρονικό επίπεδο και στην εμπέδωση της σχέσης του ανθρώπου με το θείο. Ο Πρόκος ήταν άριστος στην ερμηνεία των αρχαίων συγγραφέων. Η υπερβατική φιλοσοφία προέρχεται από τους Έλληνες των Ινδιών, τους Δραβίδες.

- Πότε πήγαν οι Έλληνες στην Ινδία?

- Μετά τον κατακλυσμό του Ωγύγου. Από τους Δραβίδες προέρχονται οι Πελασγοί και από τους Πελασγούς προερχόμαστε εμείς. Πρέπει να ξέρετε ότι η Ινδία σήμερα αποτελείται από Έλληνες. Ιδιαίτερα η Νότια Ινδία. Για παράδειγμα, ο Γκάντι ήταν ελληνικής καταγωγής.

- Για τον καθηγητή Πρόκο είχε λεχθεί πως υπήρξε διδάσκαλος της Ομάδας Έψιλον.

- ΝΑΙ ΗΤΑΝ (Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΩΝ ΕΨΙΛΟΝ).

- Σε πολύ παλαιότερη συνάντησή μας, πριν από αρκετά χρόνια, είχατε μιλήσει για τις έρευνες που πραγματοποιείτε στο ζήτημα της αποκρυπτογράφησης των κειμένων του Αριστοτέλη. Έχουν προχωρήσει αυτές οι έρευνες?

- Οι έρευνες προχώρησαν και με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Υπήρξαν μεγάλες δυσκολίες, ευτυχώς όχι αξεπέραστες. Σήμερα μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι αποκρυπτογράφησα τον Αριστοτέλη. Τα 108 βιβλία του Αριστοτέλου μου τα έστειλε ο τέως βασιλεύς Κωνσταντίνος, με τον οποίο είχαμε τακτική αλληλογραφία μέχρι πριν λίγα χρόνια. Αποκρυπτογράφησα τον Αριστοτέλη με τη βοήθεια, πάντα, του καθηγητού Ζαφείρα, τον οποίο είχαμε πρόεδρο στην ΣΕΠΕΟ. Εγώ ήμουν Γεν. Γραμματέας.

- Τι ήταν η ΣΕΠΕΟ?

- Η Συντονιστική Επιτροπή Προώθησης Ελληνικής Οικονομίας. Έχω γράψει στο Τρίτο Μάτι (τεύχη 39, 41, 46) απαντώντας σε κάποιους ισχυρισμούς του Κεραμυδά, τον οποίο επέπληξα δριμύτατα πριν από λιγο καιρό που είχε έρθει να με δει. Η ΣΕΠΕΟ ήταν μια οργάνωση προωθήσεως της ελληνικής οικονομίας. Γι’αυτόν τον σκοπό εκπονούσε μελέτες και πραγματοποιούσε σεμινάρια όπου μετείχε και ο καθηγητής του Πολυτεχνείου, Κατράκης. Αυτά ήταν το κάλυμμα. Πέθανε ο Ζαφείρας, πέθανε και ο Κατράκης, και εγώ δε μπορώ να γίνω χίλια κομμάτια, ούτε να παρατήσω τα πειράματά μου. Ο καθένας άλλωστε, έχει το αντικείμενό του.

- Ποιοί ήταν οι σκοποί της ΣΕΠΕΟ?

- Η ΣΕΠΕΟ ήταν παράρτημα της Έψιλον. Αυτό και μόνον αποκαλύπτει τους σκοπούς της. Πρέπει να καταλάβετε ότι η Ομάδα Έψιλον, για να διευκολύνει το έργο της, χρησιμοποιούσε και εξακολουθεί να χρησιμοποιεί διάφορα καλύμματα, για να ξεφεύγει από τα βλέμματα των περιέργων.

- Τι ακριβώς εννοείτε?

- Η Ομάδα Έψιλον δεν είναι μόνον η Ομάδα Έψιλον, σας το τόνισα και προηγουμένως. Διαθέτει πλήθος οργανώσεων που τις χρησιμοποιεί ως προκάλυμμα. Ακόμα και το «Ελλήνιον» απο εκεί χρηματοδοτήθηκε.

......ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΚΙΟΛΒΑ:

Στο παρελθόν παρακολουθήσατε μαθήματα υπερβατικής φιλοσοφίας στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Πρόκειται πράγματι για μια από τις πιο άγνωστες πτυχές στην ιστορία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι δυνατόν να μας δώσετε κάποιες λεπτομέρειες για την ταυτότητα αυτών των μαθημάτων; Συνεχίζονται ακόμη και σήμερα; 

Ναι, παρακολούθησα μαθήματα υπερβατικής φιλοσοφίας στο ΓΕΣ από το 1969 μέχρι το 1973. Καρδιά αυτών των μαθημάτων ήταν ο καθηγητής Πρόκος . Ηταν τρομερός και είχε κάνει πολλά πράγματα πάνω στη Φιλοσοφία. Μπορούσε να ερμηνεύσει όλους τους αρχαίους Ελληνες συγγραφείς.

Τα μαθήματα Φιλοσοφίας με τον Πρόκο είχαν αρχίσει πολύ νωρίτερα. Και σε αυτά έπαιρναν μέρος κάπου εκατόν πενήντα επιστήμονες που εργάζονταν στο στρατό. Δυστυχώς σήμερα, από όσα γνωρίζω, τα μαθήματα υπερβατικής φιλοσοφίας έχουν πια σταματήσει. Πρέπει να ομολογήσω ότι ο καθηγητής Πρόκος, που τόσο εκτιμούσα τη σκέψη του, είχε επιμείνει να πάω στο Νέο Δελχί. Το 1975 έφυγα για την Ινδία. Κάθησα εκεί ενάμιση χρόνο. Η διαμονή μου σε κάποια μοναστήρια ήταν συγκλονιστική εμπειρία .

Πιστεύω ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να εισχωρήσω ακόμη περισσότερο στο χώρο της υπερβατικής φιλοσοφίας και να γνωρίσω από πού είμαι, πού βρίσκομαι και πού θα πάω. Ταυτόχρονα, είχα την τύχη να διδαχθώ από σοφούς ανθρώπους και να αντικρίσω με τα μάτια μου συγκλονιστικά ντοκουμέντα, που, αν έρχονταν στο φως, 8α άλλαζαν πολλά στην κοινωνία των ανθρώπων.

Ένα από αυτά πιστοποιούσε το πέρασμα του Ιησού Χριστού από την Ινδία. . . 

ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ:

Άγγελος Παν. Σακκέτος
4 Οκτωβρίου 2015 ·

«ΜΟΝΗ ΓΑΡ Η ΕΛΛΑΣ ΑΨΕΥΔΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΟΝΕΙ…»
(Η ιστορική αλήθεια)
Από το Ευαγγέλιο μαθαίνουμε ότι μια ομάδα Ελλήνων, που επισκέπτονται τα Ιεροσόλυμα με την ευκαιρία της εορτής του Ιουδαϊκού Πάσχα, θέλησαν να δουν τον Ιησού Χριστό την εποχή πριν από το Άγιον Πάθος Του και απευθύνθηκαν, φυσικά, στους δύο Ελληνιστές μαθητές του Κυρίου, τον Ανδρέα και τον Φίλιππο. Ο Χριστός, μόλις αντίκρισε τους Έλληνες, είπε το περιλάλητο εκείνο:«Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου» (Ιω. 12,20 – 23).
Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι ο πανεπιστημιακός δάσκαλος Λουκάς Χαρ. Φίλης εις το βιβλίο του: «Η «ΚΟΙΝΗ» ΩΣ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ 27 ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ Κ.Δ.» και δη εις την σελίδα 146, γράφει ότι οι Έλληνες που ζήτησαν να δουν τον Ιησούν ήσαν Έλληνες από την Μακεδονία, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι τηρούν τις επιφυλάξεις τους ως προς την πληροφορία αυτή.
Ο λόγος αυτός έμελλε να επαληθευθεί από την ιστορία πολύ σύντομα, όταν το χριστιανικό ευαγγέλιο το ανέλαβαν στα χέρια τους οι Έλληνες και οι Ελληνιστές για να το μεταφέρουν δια της ελληνικής γλώσσας σε ολόκληρη την Οικουμένη!
Και μία σημαντική λεπτομέρεια:
Γράφεται ότι το 1974 ο Καθηγητής Ε. Πρόκος, ως επίτιμος καθηγητής ξένων πανεπιστημίων, είχε εισδύσει στις βιβλιοθήκες του Βατικανού και ιστοριοδιφώντας ανακάλυψε ότι σε ένα χειρόγραφο του Ευσεβίου του Παμφίλου, υπάρχει ένα συμπληρωματικό κείμενο του Ιωάννου όπου, σύμφωνα με το χειρόγραφο, ο Χριστός λέει:
« … μόνη γαρ η Ελλάδα αψευδώς ανθρωπογονεί φυτόν ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμη…».
Την ως άνω πληροφορία διέψευσε ο γνωστός Πρωτοπρεσβύτερος π. Γιώργος Μεταλληνός σε συνέντευξη που είχε με τον γράφοντα την Κυριακήν, 13 Ιουνίου 1997 στην τηλεοπτική εκπομπή «Το Ντοκουμέντο της Εβδομάδος» («Τηλετώρα»). Επί πλέον άρχισε μια σειρά πολλών δημοσιευμάτων, ενώ ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Γιώργος Καράγιωργας (και καθηγητής του γράφοντος στη Σχολή Δημοσιογραφίας) αποκάλυψε ότι η περιβόητη αυτή φράση («μόνη η Ελλάς κλπ») δεν ανήκει στον Ιησού, αλλά στον ιστορικό Φίλωνα. Μάλιστα μας έστειλε και ένα σχετικό ντοκουμέντο από το έργο του ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΔΗΜΑΡΑΤΟΥ: «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑΣ ΣΠΟΥΔΑΣ», Τεύχος Α΄ Εν Αθήναις 1935-1937 (Απόσπασμα εκ του Α΄ Τόμου της «ΑΚΑΔΗΜΕΙΑΣ») όπου εις την σελίδαν 250 αναγράφει την φράσιν του Φίλωνος: «μόνη η Ελλάς αψευδώς ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και βλάστημα θείον, ηκριβωμένον λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμη».
Δεν θα μπορούσε, όμως για το ως άνω θέμα, ο γράφων να μείνει «με τα χέρια σταυρωμένα». Με τη βοήθεια του γνωστού Έλληνα φιλολόγου και ιστορικού ερευνητού κ Αντωνίου Αντωνάκου, που γνώριζε πολύ καλά τότε το ηλεκτρονικό πρόγραμμα «Μουσαίος», ερεύνησε την «Ελληνική Πατρολογία»του Μιγνίου (MIGNE) και επεσήμανε το συγκεκριμένο χωρίο, το οποίο βρίσκουμε σε δύο κείμενα:
α) Στον Φίλωνα τον Ιουδαίο (De Providentia, Fragment 2 Section 66 Line 9) και:
β) Στον Ευσέβιο Καισαρείας, Ευαγγελική Προπαρασκευή, Βιβλίο 8, κεφ. 14, παρ. 66, στ.7 ».
Αυτά για την ιστορική αλήθεια, ώστε να μην παραπλανώνται διάφοροι φίλοι ή φίλες. Τίποτε άλλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ:

"ΕΛΛΑΣ ΓΑΡ ΜΟΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΙ..."

Διότι μόνη η Ελλάς γεννά ανθρώπους, φυτόν εκ του ουρανού και εξακριβομένο θείο βλάστημα που γεννά λογική σκέψη, ιδιοποιούμενη την επιστήμη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ ΕΦΕΥΡΕΤΗ ΓΚΙΟΛΒΑ