Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

ΠΕΖΟΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ ΜΑΓΙΚΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΙΩΣΗΦ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ:
Χθες ήταν μια ημέρα που έκρυβε πολλές εκπλήξεις. Όταν όμως αυτές τις εκπλήξεις τις έχει προαναγγείλει ο Πανταζής Χούλης όλα είναι πιθανά και όλα τα περιμένεις!
Ξεκινήσαμε μαζί στις 7 το πρωί απ' το Μανδράκι και επιστρέψαμε  στο λιμάνι του νησιού στις 12,30 το μεσημέρι μετά από πεντέμισυ ώρες περπάτημα και ορειβασία!
Στα έκπληκτα μάτια μου ανοίχτηκε ένας κόσμος απίστευτος, αλλιώτικος, υπέροχος, συνοδευόμενος από μια θέα που έκοβε την ανάσα! Αρχαία πατητήρια σκαλισμένα σε εσοχές και βαθουλώματα των βράχων, αρχαίοι τάφοι, φρυκτωρίες και οχυρά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μοναστήρια, αγριολούλουδα, χαρουπιές, μαστιχόδενδρα, μέχρι ξεχασμένες βόμβες από Γερμανικά στούκας!
Ένα Καστελλόριζο άγνωστο, θα έλεγα, στη συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών του, ίσως και σε πολλούς από τους μονίμους κατοίκους του, με τον Πανταζή Χούλη να είναι ο ιδανικός ξεναγός σε ένα παράδεισο που έχει έκταση 9 μόλις τετραγωνικά χιλιόμετρα! Θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα τυχερό που έζησα αυτή την εμπειρία!

ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
Φοβερο βιντεο, δεν νομιζω να εχει δειξει κανεις αλλος το μαγευτικο Καστελλοριζο με τετοιο τροπο! Μονο προσεχε τους γκρεμους Ιωσηφ, σε θελουμε ζωντανο! χαχα! Λοιπον αυτο ειναι πραγματικη ζωη, καποιοι μενουν μονιμα στις μεγαλουπολεις, σε ενα γραφειο και σε ενα κομπιουτερ, και νομιζουν οτι ζουν! Κριμα.. Αντε ελατε ρε ολοι σε αυτα τα ομορφα ακριτικα μερη, η πραγματικη ζωη σας περιμενει, αλλιως θα τα βουτηξει ο Τουρκος, δεν ειναι τυχαιος ο λογος που τα λιγουρευεται διαχρονικα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ:

Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ

ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΟΥΛΗΣ. Ο ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΦΥΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΓΡΙΦΩΝ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ!