Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Νεκρός βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση του «Noor One»

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Ο ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΣΦΟΥΓΚΟΚΩΛΑΡΕΙΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΜΕ ΠΙΕΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOOR-1, ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΒΑΖΩ, ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΑ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΟΝ ΑΠΑΛΛΑΞΑΝ ΜΕ "ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ" ΑΛΛΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΕΚΡΙΝΕ "ΔΟΛΟ" ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΘΑΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ, ΟΠΟΤΕ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ, ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΜΑΡΙΔΕΣ ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ ΠΙΑΝΟΥΝ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΤΗΝ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ??? ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΞΑΦΝΙΚΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΙ ΟΣΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΝΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ...ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ, ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ, Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ "GREEK MAFIA" KAI THN ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΥΤΕ 100 ΖΩΕΣ, ΟΥΤΕ ΕΚΑΤΟ ΚΑΝΑΛΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΟΡΑ, ΜΟΝΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΜΕ "IQ" ΡΑΔΙΚΙΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ...ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΩ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΨΑΡΙΑ-ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΤΟΥΣ ΡΟΚΦΕΛΕΡ, ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ-ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ-ΜΑΣΩΝΟΥΣ...ΚΛΠ... ΤΕΛΟΣ, ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΗΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΙΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ...

Νεκρός βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση του «Noor One»

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 08.01.24 06:06

Ενας ακόμα κρίκος προστίθεται στη μακάβρια αλυσίδα θανάτων των εμπλεκομένων στην υπόθεση του ναρκοπλοίου που μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνης, καθώς πέθανε από ανακοπή ο 62χρονος επιχειρηματίας Αιμίλιος Κοτσώνης, παράγοντας της ΠΑΕ Ολυμπιακός και συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Eφυγε ξαφνικά από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο και ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση του «Noor One» με τους 2,1 τόνους ηρωίνης, ο 62χρονος επιχειρηματίας Αιμίλιος Κοτσώνης. Συνελήφθη και κατηγορήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών και για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον είχε καταδικάσει για απλή συνέργεια στη μεταφορά των ναρκωτικών σε κάθειρξη 10 ετών, αλλά το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά το 2020 τον αθώωσε ομόφωνα «με ελαχιστότατες αμφιβολίες», όπως είχε επισημάνει η πρόεδρος του δικαστηρίου, παρότι η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του, θεωρώντας τον κεντρικό πρόσωπο στην εκμετάλλευση του πλοίου.

O Koτσώνης είχε διατελέσει επί σειρά ετών παράγοντας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη και ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας πολυτελών αυτοκινήτων στον Αλιμο. Σε ανύποπτο χρόνο το 2013 άγνωστοι είχαν στήσει ενέδρα στον ίδιο στην επιχείρησή του. Με το που τον βλέπουν να πλησιάζει, ανοίγουν πυρ. Ο Κοτσώνης ανταποδίδει τα πυρά. Οι δράστες αιφνιδιάζονται, αναπτύσσουν ταχύτητα και εξαφανίζονται. Ο ίδιος δήλωσε άγνοια στους αστυνομικούς για το ποιοι του επιτέθηκαν.

Στο παρελθόν είχε συνδεθεί επιχειρηματικά και με τον σημερινό εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη και ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της Μetrorama Εκδοτική ΕΠΕ που εξέδιδε τη free press εφημερίδα «Metro». Η εταιρεία ανήκε σε μια κυπριακή offshore, της οποίας μοναδικός εταίρος ήταν ο Κοτσώνης, ενώ, την περίοδο που το ΚΕΕΛΠΝΟ μοίραζε αφειδώς χρήματα σε φιλικά –προς τη Ν.Δ.– ΜΜΕ, είχε χρηματοδοτήσει και τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Στα δύο δικαστήρια ο Κοτσώνης δήλωσε αθώος για τα ναρκωτικά. Ο ίδιος, ως άνθρωπος της εταιρείας Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη, εξήγησε πως πήγαινε στο Ντουμπάι «για να εκπαιδευτεί στο θέμα των ναυλώσεων πλοίων». Ο Κοτσώνης παραδέχτηκε την ίδρυση της επίμαχης εταιρείας Arab Waves, η οποία σχετιζόταν με το ναρκόπλοιο. Από το βήμα του μάρτυρα, ο Κοτσώνης αυτοπροσδιορίστηκε ως «ο άνθρωπος του Μαρινάκη στο Ντουμπάι» και κατέθεσε ότι ο Μαρινάκης χρηματοδότησε τα διάφορα εγχειρήματά του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο Εφετείο η εισαγγελέας είχε αποδώσει στον Κοτσώνη και άλλα τρία πρόσωπα ότι «ενήργησαν με πλήρη συνείδηση και στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδίου προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικό όφελος για τους ίδιους». Οπως είχε αναφέρει, «σκοπός της οργάνωσης ήταν η διαμετακόμιση ναρκωτικών μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη, που θα διέθεταν σε τρίτα πρόσωπα με σκοπό το κέρδος». Το Εφετείο έκρινε διαφορετικά και τον αθώωσε λόγω αμφιβολιών. Σημειώνεται πως στο πρώτο δικαστήριο ο Κοτσώνης είχε δικηγόρους υπεράσπισης τα ίδια πρόσωπα που υπερασπίζονταν τον φίρερ Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής.

Ο Κοτσώνης και η εμπλοκή του ονόματος του Μαρινάκη ήταν ο λόγος για τον οποίο τα περισσότερα ΜΜΕ αγνοούσαν επιδεικτικά τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ άλλα, ανταγωνιστών επιχειρηματιών, την είχαν πολύ ψηλά στην ατζέντα τους (αναλόγως βέβαια και με τις συγκυρίες της κάθε εποχής).

Οι διάφοροι συσχετιζόμενοι με το ναρκόπλοιο θάνατοι –άλλοι ύποπτοι, άλλοι όχι– έχουν δημιουργήσει πια έναν αστικό μύθο για την «κατάρα» του «Noor One». Η αίσθηση όσων παρακολούθησαν από κοντά για σχεδόν μία δεκαετία αυτήν την υπόθεση είναι πως η αλήθεια δεν έχει αποκαλυφθεί στο σύνολό της, ενώ ασύλληπτα και ακατονόμαστα παραμένουν τα φυσικά πρόσωπα που είχαν συστήσει την εγκληματική οργάνωση.

ΠΗΓΗ: https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/417798_nekros-basikos-katigoroymenos-gia-tin-ypothesi-toy-noor-one

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ:

ΠΑΤΕΡ ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ - ENANTION ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ
https://antinwo-hellas.blogspot.com/2024/04/blog-post.html

Βαγγέλης Μαρινάκης: Καράβια, κανάλια, μπάλα και 3 TONOI ηρωίνης!
https://antinwo-hellas.blogspot.com/2024/03/3-tonoi.html

Υπόθεση: Noor One «η μεγαλύτερη γνωστή μεταφορά ηρωίνης στην ιστορία της Ευρώπης»
https://antinwo-hellas.blogspot.com/2023/08/noor-one.html

Υπόθεση Noor 1