Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΣΩΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ;; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ...

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΛΛΟΓΟΣ ΟΠΑΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ME ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ:

ξέρεις τι έχει πει ο Παϊσίος για τους αποσχισθέντες;
Εις τους καιρούς μας βλέπομεν ότι πολλά πιστά τέ­­κνα της Εκκλησίας μας, μοναχοί και λαϊκοί, έχουν, δυ­στυχώς, αποσχισθή από αυτήν, εξ αιτίας των φιλενωτικών. Έχω την γνώμην ότι δεν είναι καθόλου καλόν να αποχωριζώμεθα από την Εκκλησίαν κάθε φορά που θα πταίη ο Πατριάρχης. Αλλά από μέσα, κοντά στην Μη­τέρα Εκκλησία έχει καθήκον και υποχρέωσι ο καθένας ν' αγωνίζεται με τον τρόπον του. Το να διακόψη το μνημόσυνον του Πατριάρχου, να αποσχισθή και να δημιουργήση ιδικήν του Εκκλησίαν και να εξακολουθή να ομιλή υβρίζοντας τον Πατριάρχην, αυτό, νομίζω, εί­ναι παράλογον.
(ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΤΕΡ ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ)

Κατά συνέπεια, εμείς όλοι που ζούμε εντός της Εκκλησίας της Ελλάδος, εφόσον θεωρούμε Άγιο τον Παϊσιο και τον ακολουθάμε, δεν διανοούμαστε να αποσχισθούμε. Ο αγώνας μας γίνεται εντός της εκκλησίας. Τώρα, αν κάποιοι δεν μπορούν και σκανδαλίζονται είναι δικό τους σφάλμα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥ:

ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΗΤΑΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΣΩΝΟΣ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΕ ..."ΕΚΚΛΗΣΙΑ" ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΜΑΣΩΝΟΥΣ;;; ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΣΩΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ;; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ.....ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΩΝΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ:
Ο Μασόνος πατριάρχης Αθηναγόρας και ο Οικουμενισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ:

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ ΞΕΡΑΝΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Παϊσιος και Πορφύριος οικουμενιστών - Γέροντας Μεθόδιος

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ VIDEO 1992